Tietoa meistä

Viimeisimmät uutisemme

Vaasan Sähkö Oy osti osan vaasalaisesta teknologiayhtiöstä Comsel System Oy:stä

Lehdistötiedote - February 24, 2021 - Comsel System

Comsel System ja Sinfra solmivat puitesopimuksen

Lehdistötiedote - October 7, 2020 - Comsel System

Närpiön kaukolämpö digitalisoi ja valitsee Comsel Systemin kokonaisratkaisun

Lehdistötiedote - December 18, 2019 - Comsel System

Närpiön Vesi digitalisoi käyttäen Comsel Systemin kokonaisratkaisua

Lehdistötiedote - December 17, 2019 - Comsel System

Comsel System ja Sinfra solmivat puitesopimuksen mittausjärjestelmistä

Lehdistötiedote - July 8, 2019 - Comsel System

Comsel System Oy toimittaa energianmittausjärjestelmän E.ON:in LES Simris-projektiin - Ruotsin ensimmäinen omavarainen paikallinen energiajärjestelmä

Lehdistötiedote - September 3, 2018 - Comsel System

Comsel System Oy ja Tre Sverige AB yhteistyössä älykkään energiamittauksen NB-IoT-ratkaisun toimituksessa

Lehdistötiedote - August 31, 2018 - Comsel System

Smart charging

News - March 7, 2018 - Coastline

Smarta elmätare som sätter kunden i centrum

News - November 30, 2016 - Dagens Industri

Comsel System, pionjär inom smarta ellösningar

News - February 3, 2016 - Framtidens Energi

Kaikki uutisartikkelit

Miksi teemme mitä teemme

"Problems cannot be solved by the same level of thinking that created them."
Albert Einstein

Uskomme että jokaisen tulisi tehdä voitavansa ympäristöä varten energian mahdollisimman tehokkaan käytön avulla. Ongelmana on, että emme aina tiedä kuinka voimme säästää energiaa tai mistä aloittaa. On tärkeää tehdä kannattavimmat toimenpiteet tilanteen mukaan energiatehokkuutta varten, valitettavasti ilman tarpeellisia tietoja tämä ei aina ole mahdollista.

Älymittareiden tavoitteena on nostaa tietoisuutta energian hinnasta sekä kannustaa kuluttajia energiatehokkuuteen. Älymittarit ovat osa ensimmäistä vaihetta, jossa kuluttajille tarjotaan pääsy tarpeelliseen tietoon. Näiden tietojen avulla mahdollistetaan tehokkaimmat toimenpiteet, sekä lähitulevaisuutta, että pidempää tähtäintä ajatellen.

Kuinka teemme sen

"You can have data without information, but you cannot have information without data."
Daniel Keys Moran

Älymittauksen vaatimukset ovat muutoksen kohteena. Kuukausittaiset mittausjaksot tulevat muuttumaan 15 minuutin mittausjaksoihin - ja “lähes reaaliaikaisiin” mittausjaksoihin. Kun mittaustietojen tiheys kasvaa, turvallisuus- sekä yksityisyyskysymykset korostuvat entisestään.

Älymittausten tietojen hallinnointi tuo myös uusia haasteita uusien tarpeiden muodossa, eikä pelkästään tarpeellisen infrastruktuurin muodossa joka mahdollistaa näiden tietojen tallennuksen, mutta myös kuinka näitä tietoja hallinnoidaan sekä käytetään. Haasteisiin sisältyy muun muassa mitä tietoja tallennetaan ja mihin (niin kutsuttu Big Data), mutta myös kuinka näitä tietoja organisoidaan, etsitään, jaetaan, analysoidaan sekä visualisoidaan.

Internet of Things (esineiden internet) sekä Big Data saattavat olla tämän päivän muotisanoja, Comselille esineiden internet on ollut toimintamme ytimessä vuodesta 1997 saakka, joskin silloin tunnettu eri termein (Remote Data Acquisition and Control, Telematics tai Machine to Machine).

Mitä teemme?

"If you do not measure it, you can not improve it."
Lord Kelvin

Comselin toiminta keskittyy seuraavan sukupolven älymittausratkaisujen kehittämiseen. Nämä älymittausratkaisut ovat avainasemassa kun puhutaan älyverkoista. Keskitymme tuotteiden ja palveluiden tarjoamiseen parhaalla mahdollisella kokonaiskustannuksella, korkeimmalla mahdollisella palvelutasolla, tietoturvallisuudella sekä yksityisyydensuojalla.

Ketä olemme?

Comsel System on tuotekehitys- ja suunnitteluyhtiö, olemme erikoistuneet energia-alan teollisten ratkaisujen kehittämiseen. Tarjoamme asiakkaillamme täyden kokoelman palveluja ja tuotteita esineiden internetiä varten.

Kuinka erotumme joukosta

Toimittanut tietoverkkojen konsultointipalveluja televiestintäsektorille vuodesta 1996 asti.
Julkaissut ensimmäisen esineiden internetin TCP/IP-tuotteen vuonna 1997.
Toimi uranuurtajana AMR-markkinoilla tarjoamalla TCP/IP:hen perustuvan AMR-keskittimen vuonna 1998.

Toimittanut ensimmäisenä Pohjoismaissa suurimittaisen AMR-ratkaisun perustuen GPRS- ja TCP/IP-teknologioihin vuonna 2004.
Onnistuneesti toimittanut Pohjoismaissa yli miljoona mittauspistettä jotka ovat varustettuna TCP/IP-yhteyksillä.

Historiamme pääkohdat

1989
Comsel System perustettiin Vaasassa, Suomessa. Alunperin yhtiön toiminta perustui sähköasennusten, tietoverkkopalvelujen ja automaatiotarvikkeiden (sulautettujen järjestelmien) suunnitteluun sekä toteutukseen.
 
Sähköjärjestelmät, tietoverkot sekä sulautetut järjestelmät ovat edelleen Comselin tuotteiden sekä ratkaisujen kolme kulmakiveä.
1995
Comsel aloitti TCP/IP-pohjaisten järjestelmien kehityksen automaattista datankeruuta sekä ohjausta varten/M2M (Internet of Things) - CI/OS-tuotteet, perustuen sekä sisällytettyihiin järjestelmiin että ohjelmistoihin. Tuotteiden pääasialliseksi käyttöalueeksi muodostui sähkön-, kaukolämmön-, kaasun- ja veden kulutustietojen haku etänä. Eli toisin sanoen viestintätuotteita automaattista mittarinlukua varten - älymittaus.
 
Comselin ydintoimininta perustuu IoT-tuotteiden kehitykseen älymittausta varten, käsittäen sekä laitteiston että ohjelmiston. Tuotekehityksemme osaamisalueet ulottuvat mekaanisesta suunittelusta aina pilvipalvelujen verkko-ohjelmistoihin.
1996
Toiminta käynnistyi Tukholmassa, Ruotsissa, päätoimintana tietoverkkoihin- ja tiedonsiirtoon liittyvät konsultointipalvelut.
 
Comsel tarjoaa IoT-tietoyhteyspalvelujaan yksityisen ja/tai julkisten verkkojen kautta, riippuen asiakkaan tarpeista sekä vaatimuksista. IoT-arkkitehtuurimme mahdollistaa asiakkaillemme todellisen Big Data-skaalautuvuuden tietoturvallisella sekä luotettavalla tavalla.
2000
Comsel toimitti GPRS TCP/IP-pohjaisia mittauspisteitä erilaisiin rollout-projekteihin Pohjoismaissa, mm. Ruotsin kahteen suurimpaan AMR-projektiin (Fortum Sweden ja E.On Sweden, yhteensä suunnilleen miljoona mittauspistettä).
2012
Kolmen uuden älymittauksen tutkimus- ja kehitysprojektin julkaisu, Comsel Service Hub, Zodiac (seuraavan sukupolven älymittausterminaali) ja Neuron (runkojärjestelmä IoT-sensoreita varten), tulevia markkinavaatimuksia varten.
2016
Comsel Comsel Service Hub ja Zodiac-älymittausmoduulit ovat toimittaneet yli 65 miljoonaa sähkön sekä kaukolämmön mittaustietoa eri asennuskohteista Pohjoismaissa. Nämä ovat toteutettu 99.99%:n SLA-arvolla.

Visiomme

Olla luotettavin yhteistyökumppani, joka toimittaa varmoja, turvallisia sekä tulevaisuudenkestäviä IoT-kommunikointiteknologioita energiasektorille.

Missiomme

Tarjota innovatiivisia ja kustannustehokkaita älymittaustuotteita, perustuen turvallisiin ja luotettaviin tietoyhteyksiin jotka vastaavat asiakkaidemme odotuksia.

Arvomme

Intohimoinen & inspiroiva

Rakastamme mitä teemme ja iloitsemme muiden inspiroimisesta.

Ansaitse luottamus

Tarjoamme käyttäjillemme todellista arvoa ja pidämme lupauksemme.

Visuaaliset asiat merkitsevät

Ensivaikutelmat kestävät. Kaikki mitä teemme, teemme käyttäjiemme silmin.

Arvostamme palautetta

Kaikki tarvitsevat palautetta. Olemme kiitollisia käyttäjien antamasta palautteesta sekä ehdotuksista.

Uskomme laatuun

Kehitämme ja parannamme toimintaamme jatkuvasti vastataksemme käyttäjiemme muuttuvia tarpeita.

Me välitämme

Temme vaadittavat asiat ja hoidamme ne huolellisesti.